Temperature: 22°C Humidity: 51% Wind Speed: 0(m/s) Wind Direction: 109degree Rain: 0mm/s Soil Temp: 52(C) °

admission@sgrru.ac.in

For any enquiry

1800-120-10-2102

Toll free number

Course Overview

School School of Management & Commerce Studies
Eligibility Intermediate (10+2) or equivalent in any discipline with minimum 45% marks.
Duration 3 Years
Admission Process On the basis of Entrance Exam /Merit

Bachelor of Business Administration is one of the most sought bachelor degree programme after 12th. It includes complete knowledge of leadership and management. The course lays the basis of management education. This degree aims at providing fundamental education in business and management principles. The course allows students to specialize in one of the multiple specialization areas, such as international business, finance, human resource, computer information systems, marketing. BBA programs can offer practical management training that can prepare students to successfully work within a large or small organization.

USP:

  1. Freedom to design your own degree to enhance multidisciplinary learning.
  2. Industry tie-ups.
  3. Multidisciplinary and holistic learning in the scenic environment of Dehradun.
  4. Summer internships and exposure to real life industry projects.
  5. Experienced faculties which have expertise and are qualified in their respective functional areas.
  6. Place to learn leadership & entrepreneurship skills.
  7. Personality Development.
  8. Clearly defined career paths.

 

A Bachelor of Business Administration (BBA) degree equips graduates with a broad understanding of business concepts and prepares them for entry-level positions in various industries. The career path of a BBA graduate depends on their area of specialization, skills, and interests. It is important to note that career paths may vary , depending on individual interests, specialization, and market conditions. BBA graduates often have the option to pursue further education.

MANAGEMENT TRAINEES
TEAM LEADERS
ASSISTANT MANAGER
MANAGERS
Download Fee Structure
Note:
  • Uniform Fee Extra
  • Fee structure subject to revision from time to time.
  • The Institute without any prejudice reserves the right to change or delete any information without any prior information.
Schedule of Depositing the Fee:
  • 1st Installment at the time of Admission.
  • 2nd, 4th, 6th and 8th Installment (as applicable) - Last Date Payment: 15th January each academic year. 
  • 3rd, 5th and 7th Installment (as applicable) - Last Date Payment: 15th July each academic year.

 

Q1. How BBA is different from B.Com (H)?

Ans. BBA is a professional three years course in business management having different specializations (HR/Marketing/Finance) whereas B.Com (H) is a course in commerce field which specializes in finance.

Q2. What is the scope of doing BBA from SGRRU?

Ans. The classroom sessions are highly interactive based on lectures, presentations, role plays, group discussions, quizzes and many more business games.

Q3. Are the students provided placement assistance?

Ans. The institute has good placements record till now. Some of the students got placed in Al-Futtaim which is a Dubai based company.

Q4. Which courses I can pursue after completing BBA?

Ans. After BBA, a student can pursue post graduation in MBA, MHA, M.Com, CA, CS and many more management and commerce related courses.

Q5. What all activities the university focuses on to groom the personality of students?

Ans. Based on the demand of professionals in industries, SGRRU focuses on holistic approach in grooming the personality of students for which it regularly imparts training to students, conducts PDP sessions, interviews, seminars, extra curricular activities which brings versatility among students.

Q6. How are the seminars and workshops helpful to the students?

Ans. Every student wants to attain some practical knowledge which they can only get from the corporate professionals. Moreover these professionals make the students aware about the current dynamics in the industries.

Q7. What does the curriculum of BBA consists of?

Ans. BBA is a three years course having two semesters per year. In the last year the student has to opt for specialization. Based on that, a student undergoes for 6-8 weeks training to make a project report.

Q8. In which sectors there is a demand of BBA professionals?

Ans. Managers are required in every sector. Based on the qualifications and experience, a candidate gets the jobs accordingly.

Q9. What is the qualification required to pursue BBA?

Ans. A candidate should be 12th pass in any field with minimum 45% marks to pursue BBA.

Q10. Since how long SGRRITS is running the management courses?

Ans. SGRRITS has been running the management courses from last 23 years and ever since then it has created satisfaction among students on the academic front.

Q11. I have completed my class XII from NIOS (National Institute of Open Schooling can I get admission in regular college?

Ans. Yes, you can get admission in regular course provided you have applied in that course / college and meet the cut off.

Request a call

Provide your name and valid mobile number and get a call from our career counselor

   
studentquery
studentquery
Dehradun Weather

22°C

  • Humidity: 51%
  • Wind Speed: 0(m/s)
  • Wind Direction: 109degree
  • Rain: 0mm/s
  • Soil Temp: 52(C) °