admission@sgrru.ac.in

For any enquiry

1800-120-10-2102

Toll free number

BBA

Course Overview

School School of Management & Commerce Studiess
Eligibility Intermediate (10+2) or equivalent in any discipline with minimum 45% marks.
Duration 3 Years
Admission Process On the basis of Entrance Exam /Merit

Bachelor of Business Administration is one of the most sought bachelor degree programme after 12th. It includes complete knowledge of leadership and management. The course lays the basis of management education. This degree aims at providing fundamental education in business and management principles. The course allows students to specialize in one of the multiple specialization areas, such as international business, finance, human resource, computer information systems, marketing. BBA programs can offer practical management training that can prepare students to successfully work within a large or small organization.

After completing graduation, BBA students can get ample opportunities on the professional front. They can either join jobs on the basis of their specialization (HR/Marketing/Finance/IB) or else they can pursue post-graduation.

BBA graduates are required in:

  • Banking sector
  • MNCs
  • Government sector
  • Entrepreneurship
  • Marketing jobs
  • Consultation jobs
  • Hospital sector (HR, Marketing, Administrators)
  • Teaching/Lectureship
  • CA preparation
  • IAS preparation
  • CS preparation

Fee Structure for the session 2022-2023

TOTAL COURSE FEE = 1,86,900

Particulars 1st 2nd 3rd 4th 5th 6th
Admission Fee# 5,000          
Acad./Tuition Fee 23,000 23,000 23,000 23,000 23,000 23,000
Other Fees 1,800 1,500 1,800 1,500 1,800 1,500
Development Fee 1,500 1,500 1,500 1,500 1,500 1,500
Enrollment Fee 2,000          
University Exam Fee 3,000 3,000 3,000 3,000 3,000 3,000
Security Deposit* 5,000          
Total 41,300 29,000 29,300 29,000 29,300 29,000
Note:
  • Uniform Fee Extra
  • Fee structure subject to revision from time to time.
  • The Institute without any prejudice reserves the right to change or delete any information without any prior information.
Schedule of Depositing the Fee:
  • 1st Installment at the time of Admission.
  • 2nd, 4th, 6th and 8th Installment (as applicable) - Last Date Payment: 15th January each academic year. 
  • 3rd, 5th and 7th Installment (as applicable) - Last Date Payment: 15th July each academic year.

 

Q1. How BBA is different from B.Com (H)?

Ans. BBA is a professional three years course in business management having different specializations (HR/Marketing/Finance) whereas B.Com (H) is a course in commerce field which specializes in finance.

Q2. What is the scope of doing BBA from SGRRU?

Ans. The classroom sessions are highly interactive based on lectures, presentations, role plays, group discussions, quizzes and many more business games.

Q3. Are the students provided placement assistance?

Ans. The institute has good placements record till now. Some of the students got placed in Al-Futtaim which is a Dubai based company.

Q4. Which courses I can pursue after completing BBA?

Ans. After BBA, a student can pursue post graduation in MBA, MHA, M.Com, CA, CS and many more management and commerce related courses.

Q5. What all activities the university focuses on to groom the personality of students?

Ans. Based on the demand of professionals in industries, SGRRU focuses on holistic approach in grooming the personality of students for which it regularly imparts training to students, conducts PDP sessions, interviews, seminars, extra curricular activities which brings versatility among students.

Q6. How are the seminars and workshops helpful to the students?

Ans. Every student wants to attain some practical knowledge which they can only get from the corporate professionals. Moreover these professionals make the students aware about the current dynamics in the industries.

Q7. What does the curriculum of BBA consists of?

Ans. BBA is a three years course having two semesters per year. In the last year the student has to opt for specialization. Based on that, a student undergoes for 6-8 weeks training to make a project report.

Q8. In which sectors there is a demand of BBA professionals?

Ans. Managers are required in every sector. Based on the qualifications and experience, a candidate gets the jobs accordingly.

Q9. What is the qualification required to pursue BBA?

Ans. A candidate should be 12th pass in any field with minimum 45% marks to pursue BBA.

Q10. Since how long SGRRITS is running the management courses?

Ans. SGRRITS has been running the management courses from last 23 years and ever since then it has created satisfaction among students on the academic front.

Q11. I have completed my class XII from NIOS (National Institute of Open Schooling can I get admission in regular college?

Ans. Yes, you can get admission in regular course provided you have applied in that course / college and meet the cut off.

Request a call

Provide your name and valid mobile number and get a call from our career counselor